Voor wie ben ik er?

Eén van de leukste kanten van mijn beroep vind ik, dat ik met iedereen die met de opvoeding te maken heeft in contact kom.Een orthopedagoog houdt zich zowel met de kinderen en jongeren als diens omgeving bezig.
Dit betekent dat ik er ben voor iedereen die een vraag heeft over opvoeding of begeleiding. Te denken valt natuurlijk aan ouders maar ook aan opa’s, oma’s en leerkrachten.

Vanzelfsprekend ben ik veel bezig met de kinderen en jongeren zelf. Dit kan zijn omdat ze moeite hebben met het bijhouden van de lesstof op school, het contact met vriendjes en vriendinnetjes, iets waar ze bang voor zijn of iets wat ze heel spannend vinden. Ook kan het zijn dat iemand niet lekker in zijn vel zit of problemen heeft met zijn of haar ouders. In alle gevallen kan er bij mij aangeklopt worden om te zien wat we er samen aan kunnen doen.

Wanneer ik werk met een probleem binnen het gezin zal ik ook altijd broertjes, zusjes en eventuele andere gezinsleden betrekken bij het proces. Zij maken immers net zo goed deel uit van het gezin!

Ik werk altijd cliëntgericht. Dat wil zeggen dat de cliënt en zijn of haar hulpvraag centraal staan en ik me niet vasthoud aan protocollen of vaste methodes. Ik kijk wat iemand nodig heeft en zoek dan de aspecten uit de verschillende methodes bij elkaar om zo tot een effectieve manier van werken te komen!

Tot slot ben ik er ook voor mensen die graag psychologisch, sociaal emotioneel en/of intelligentie onderzoek (bij zichzelf of bij hun kinderen) willen laten uitvoeren. De mogelijkheden hiervoor zullen altijd persoonlijk besproken worden.